Gratis op maat gemaakt
2500 gordijnstoffen en -stalen op voorraad
Alle gordijnen verduisterend leverbaar

Het verduisteren van Kindergordijnen

Als uw kindje pas geboren is, heeft het nog geen dag- en nachtritme. U kunt uw kindje helpen een dag- en nachtritme te ontwikkelen door het verschil tussen dag en nacht duidelijk te maken. Dit doet u door overdag de gordijnen open te laten en 's avonds te verduisteren. Het is dan wel zo prettig om de juiste kindergordijnen te hebben waarmee u de kinderkamer kunt verduisteren. U kunt zo ook in de zomermaanden zonder moeite het dag- en nachtritme in stand houden.

Alle baby- en kindergordijnen kunnen worden gevoerd met een verduisterende stof, deze optie kunt u eenvoudig aanvinken tijdens het bestelproces. Door eerst een knipstaal van de stof aan te vragen kunt u zelf de mate van verduistering beoordelen, dit doet u door het knipstaaltje tegen een lichtbron aan te houden. Bestelde knipstaaltjes worden meestal dezelfde dag nog verstuurd.

Bekijk alle kindergordijnen

Een voering kiezen 

KinderGordijnen.nl heeft keuze uit twee soorten voeringstoffen. Deze zijn ook als losse stof te bestellen.  
1.    Bijna half verduisterende voering (±50%)
2.    Geheel verduisterende voering (100%)

Niet verduisterend
Geen verduistering

bijna geheel verduisterend
50% verduisterend

geheel verduisterend
100% Verduisterend

Voordelen

Gebruik van gevoerde gordijnen heeft meerdere voordelen. Het maakt niet alleen de kinderkamer donkerder, ook zorgt het voor isolatie tegen warmte, kou en geluid. Wanneer er zonlicht op de kinderkamer schijnt, zorgt witte verduisterende voering achter uw gordijnen ervoor dat het licht word gereflecteerd en de kinderkamer relatief koel blijft. In de winter heeft u juist minder last van kou en tocht. 

 

De voordelen op een rij:

 

Tips bij het bestellen van verduisterend gevoerde gordijnen:

Ons aanbod standaard verduisteringsgordijnen

Standaard verduisterende gordijnstoffen zijn voorzien van zwarte garens tussen de boven en onderlaag. Deze stoffen zijn semi verduisterend, ook wel dimm-out genoemd. Semi verduisterende stoffen zijn voor 50% verduisterend, als u bij daglicht de gordijnen sluit zal er nog een lichte gloed doorschijnen. Des te donkerder de gordijnstof des te minder licht er door komt. Gebruik onze handige meetinstructie voor het juist opmeten van uw gordijnen. 

Heb je een vraag?