Gratis op maat gemaakt
2500 gordijnstoffen en -stalen op voorraad
Alle gordijnen verduisterend leverbaar

Gordijnen tegen de warmte

Op lange warme zomerdagen zoals deze wil je het in huis graag koel hebben. In Nederland en België heeft lang niet iedereen airconditioning, zoals ze dat in andere Europese landen wel gewend zijn. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden om het in huis lekker koel te houden. Namelijk bij het gebruik van de gordijnen met de juiste voering. 

Veel warmte komt door glas naar binnen. Zelfs bij dubbel glas is dit het geval (wel in iets mindere mate dan bij enkel glas). Tegenwoordig zijn huizen steeds beter geïsoleerd. Warmte en kou blijven beter buiten, maar de warmte kan (als deze eenmaal binnen is) niet goed ontsnappen. 

Ga voor een isolerend overgordijn

Een overgordijn is van zichzelf al isolerend, maar de mate van isolatie is afhankelijk van de dikte van stof en de mate van voering. Wij bieden halve of volledige verduistering en deze kan op elk overgordijn worden toegepast. Tijdens het bestelproces is het mogelijk deze voering toe te voegen. Verduisterende warmtewerende gordijnen zijn dus een goede optie om het koel te houden in de kamer(s). We hebben dan ook veel kamers mogen voorzien van deze warmtewerende oplossing.  

Combineer twee soorten raamdecoratie

Door twee soorten raambekleding met elkaar te combineren creëer je een extra luchtlaag, die je ook ziet bij dubbele plissé gordijnen (duettes). Door een combinatie te maken van twee gordijnen zoals vitrages/vouwgordijnen/inbetweens met overgordijnen, houd je de warmte beter buiten en bespaar je ook nog eens op je energiekosten tijdens de koudere herfst- en wintermaanden. 

Vraag een knipstaal aan. 

Twijfel je over de kleur? Of wil je de stof eerst in het echt voelen? Geen probleem. Bij ons kun je eenvoudig een knipstaal aanvragen. Bestel je vervolgens één van de gekozen gordijnen, dan krijg je knipstaal korting. 

Heb je een vraag?