Gratis op maat gemaakt
2500 gordijnstoffen en -stalen op voorraad
Alle gordijnen verduisterend leverbaar

Tips voor raambekleding kinderkamer

Is er een kindje op komst of ga je de kinderkamer aanpassen? En vraag jij je af welke raamdecoratie de kinderkamer kan gebruiken? In deze blog  leggen we uit waar je bij een kinderkamer allemaal rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de temperatuur van een kamer en bepaalde lichtinval. Wist je dat een gordijn hierin een grote rol speelt? We hebben een aantal punten en tips op een rij gezet.

Een donkere kinderkamer

Wist je dat je lichaam melatonine aanmaakt in een donkere kamer? Dit stofje zendt signalen naar je hersenen om aan te geven dat het tijd is om te gaan slapen. Daarom is een donkere kinderkamer wel gewenst. Overdag hoeft het niet helemaal donker te zijn, zodat je kindje ook onderscheid maakt tussen dag en nacht. Echter wil je wel dat raambekleding voor de kinderkamer naadloos aansluit, zodat er geen kieren ontstaan waar licht doorheen komt. Dan zit je bij KinderGordijnen goed. Al onze producten worden volledig op maat gemaakt en kunnen volledig verduisterend geleverd worden. 

Temperatuur van een kinderkamer

De temperatuur van een kinderkamer is ook niet geheel onbelangrijk. Ook hierop hebben gordijnen een grote impact. Met gordijnen kun je namelijk de temperatuur in een kamer reguleren. Heeft een raam veel kieren? Dan kan een gordijn zorgdragen dat er minder kou de kamer binnenkomt. 
De ideale babykamer heeft een temperatuur van tussen de 16 en 20 graden. Je wilt niet dat je kind het koud of juist te warm heeft. Een kamer kan beter te koud zijn, dan te warm. Bij een te warme kinderkamer is de kans op wiegendood namelijk groter. Is je kindje wat ouder, kan deze warmte en kou beter zelf reguleren. Natuurlijk wil je een té warme kamer voor zijn en daarom adviseren wij goede gordijnen!

Zonwering voor de kinderkamer

Naast het reguleren van kou, is raambekleding er ook voor om warmte buiten de deur te houden. Bij een slecht geïsoleerd huis komt warmte sneller binnen, waardoor het erg warm kan zijn op een baby- of kinderkamer. Door overgordijnen of rolgordijnen te plaatsen kun je de warmte beter buiten houden. Kies hiervoor wel goed isolerende materialen. Deze keuze kun je maken tijdens het bestelproces. 

Overgordijnen voor de kinderkamer

Onze overgordijnen zijn al jarenlang de meest populaire vorm van raamdecoratie. Overgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, zowel met als zonder print. Dus ben je op zoek naar een prinsessenkamer of stoere jongenskamer? Dan zit je bij kindergordijnen aan het juiste adres. Bij onze gordijnstoffen is er veel mogelijk, denk aan:geen verduistering,  semi-verduisterend of volledig verduisterend. Tijdens het bestelproces kun jij zelf de keuze maken. Een mooie bijkomstigheid; overgordijnen hebben ook een geluiddempende werking. Door deze werking heeft je kindje minder last van prikkels en zal daardoor rustiger slapen. 

Rolgordijnen

Naast overgordijnen wordt er ook veel gekozen voor het rolgordijn. Dit gordijn is qua prijs iets voordeliger, omdat er minder materiaal (gordijnstof) nodig is om een kamer (semi)verduisterend te maken. Een rolgordijn wordt namelijk in of op het kozijn geplaatst, waarbij een overgordijn vaak over het volledige raam valt plus een stuk erboven en eronder. Een rolgordijn voor de kinderkamer kan net als een overgordijn een verduisterende functie hebben. Daarnaast zorgt dit gordijn ook voor het reguleren van de temperatuur. Verduisterende rolgordijnen houden namelijk ook deels de warmte en kou uit de kinderkamer. 

Sfeervolle gordijnen voor de kinderkamer

Zoek je sfeervolle gordijnen voor de kinderkamer? Dan kun je overwegen om plissé gordijnen of jaloezieën aan te schaffen. Het voordeel van een plisse gordijn is dat je meerdere variaties hebt qua lichtinval. Deze kun je namelijk aan zowel de bovenkant als onderkant openen. Jaloezieën zijn ook sfeervol en steeds populairder. Het is niet een keuze die we vaak terugzien in de kinderkamer, omdat jaloezieën nooit 100% verduisterend kunnen zijn. Wil je toch de maximale verduistering en een sfeervolle kamer? Dan kun je deze vorm van raamdecoratie combineren met overgordijnen. 

Heb je een vraag?